SANTA LUCIASanta Lucia i vodeni taxi
                                
 • Postaja Santa Lucija u Veneciji smještena je na zapadnom dijelu Canala Grande. Ferrovia Santa Lucia moderna je i dobro opremljena postaja. Na dnu stuba postaje nalazi se stajalište vaporetta s čamcima koji plove do San Marca i svi staju na putu. Tu su i vodeni taksi i gondole, no nosača nije lako nači. Stajalište autobusa javnog gradskog prijevoza, kao i međugradskih autobusa te jedino taksi stajalište u Veneciji nalaze se na Piazzaleu Roma u blizini (slijedite žute znakove).

Pogled na most Scalzi sa rive ispred Santa Lucie
                                     
 • Automati za vozne karte na postaji jednostavni su za upotrebu a imaju i upute na šest jezika. Sredstva plaćanja su papirnate novčanice, kovanice i neke kreditne kartice. Vozne karte možete rezervirati ranije u putničkim agencijama bez nadoplate.
 • Višejezični zasloni prikazuju obavijesti o dolascima, odlascima, cijenama i detaljima usluga. Turistički ured nudi uslugu rezervacije hotelskog smještaja, no ljeti su velike gužve. Na postaji postoji i ured Rolling Venice, banka i mjenjačnica, garderoba za prtljagu, kantina i bar te trgovina koja prodaje međunarodne novine i časopise kao i niz telefona. U ponudi je i praktični i korisni albergo diurno, dnevni hotel u kojemu se možete odmoriti u sobi s tušem.
Ferrovia Santa Lucia
 • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Vodič za preživljavanje - Obavijest za putnike. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 272.str


               NOSAČI U VENECIJI
 • Osim ako ste odsjeli vrlo blizu mjesta na koje dolazite, morat će te vaporettom ploviti do pristaništa najbližeg vašem hotelu. Nosači su vrlo skupi, morat će te platiti cijenu brodskog prijevoza za nosača kao i za svaki komad prtljage - svaki komad stoji kao i vozna karta za odraslu osobu. Cijena nosača koji nosi dva kofera, uključujući voznu kartu za vaporetto, može se popeti i do gotovo 10 € . Ako nosača nema, što je često slučaj, telefonirajte u svoj hotel i zatražite da nosač dođe.  
                               
Ferrovia Santa Lucia

 • literatura: Žderić D., Glamuzina D., Karabatić I., Žderić I., Kozole L., Baniček M., i Šarić I. Venecija i Veneto - Eyewitness travel guide: Vodič za preživljavanje - Obavijest za putnike. ISBN/EAN: 9789531200479.  Zagreb: Profil International, 2005., 271.str
                                               

  1 komentar:

  Twin Peaks

  Loading...

  Richard Wagner

  Loading...

  Frederic Chopin

  Loading...

  Sungha Jung

  Loading...

  Laura Pausini

  Loading...

  Andrea Bocelli

  Loading...

  Hilton Molino Stucky Venice Hotel

  Loading...

  Ludwig Van Beethoven

  Loading...

  Hotel Danielli

  Loading...